NOVEL·LES

Hª DE L'EDAT MITJANA:

VIKINGOS

 

LLEGENDES DEL SOL I DE LA LLUNA. El llibre conté dues narracions fantàstiques sobre dos pobles llegendaris: els tuaregs i els víkings. Les aventures que s’hi narren no solament ens conduiran pel desert..., sinó que també ens faran arribar fins a Groenlàndia i descobrir l’origen de la Via Làctia.

 Boltar, el rei del marBOLTAR, EL REI DE LA MAR. Illes Òrcades (Escòcia), segle IX de la nostra era. Dues naus desconegudes s’acosten a un poble de la costa fugint d’una tempesta. Quan els seus habitants ja es preparen per donar-los acollida, en pateixen un atac terrible. El poble és destruït i l’únic supervivent, el jove Angus, és fet presoner. Però Angus no trigarà a adonar-se que un fort vincle s’ha establert entre ell i el cabdill dels atacants i que en un temps temible acaba de començar a Europa: l’era víking. 

Naus drac al Mediterrani
NAUS DRAC AL MEDITERRANI. Trondheim, segle IX. Una nit, dos drakkars salpen d'un fiord. La tripulació creu que es tracta d'una expedició de saqueig, però només Boltar, Siggurd i Signy coneixen les veritables raons del viatge. Després de dos anys sense navegar, Boltar rep l'encàrrec del rei Harald de destruir la flota del pirata danès Götrikk. Està en joc la pau d'Escandinàvia. Però Boltar té altres motivacions secretes per fer-se a la mar i vèncer Götrikk. Si convé, el seguirà fins a la fi del món.

AL- ANDALUS
Portada de El señor del CeroEL SEÑOR DEL CERO. Corre el siglo X y, en la Península, el Califato de Córdoba irradia un gran esplendor cultural. En este escenario, José, un joven mozárabe que posee una sorprendente capacidad para el cálculo, se ve obligado a abandonar su tierra.


EL MISTERIO DEL EUNUCO. Un suceso conmueve la corte cordobesa del califa Al-Haken II: encerrados en la misma habitación han aparecido el cadáver de Sudri, el eunuco favorito del califa, y el mozárabe Rodrigo. Todo indica que se trata de un asesinato, y el autor no puede ser otro que el mozárabe. Pero Rodrigo rechaza tal imputación y pide ser defendido por el médico Hantal Idrissi. Así, el médico y su hijo Fernando emprenden una investigaciónCORONA DE CASTELLA

Portada de El herrero de la luna llena
EL HERRERO DE LA LUNA LLENA. Pese a su juventud, Yago de Lavalle domina los secretos de la fragua, pero se opone a las prácticas supersticiosas de su gremio, los herreros. Por ello le obligan a peregrinar a Santiago de Compostela.
Portada de Mío Cid. Recuerdos de mi padreMÍO CID. RECUERDOS DE MI PADRE. Siglo XII. Mencía va a trabajar con doña Cristina Cristina Rodríguez, una de las hijas de Rodrigo Díaz de Vivar. Mencía es fuerte y dispuesta, aunque tiene un pequeño defecto: ha aprendido a leer y escribir. Sin embargo, ese defecto le va a venir muy bien a doña Cristina, pues necesita un escribiente que plasme por escrito las hazañas de su padre, el Cid Campeador.

Portada de La espada y la rosa
LA ESPADA Y LA ROSA. Una novela de aventuras medievales, basada en textos literarios de la época que traza un completo cuadro a través de las vicisitudes de un caballero cruzado que peregrina hacia Santiago de Compostela.Falta: Tirant lo Blanch (Bromera), El cavaller de la carreta (Cretien de Troyes), Crònica de Ramon Muntaner, Llibre dels fets Jaume I (Brom) Tots Bromera

CORONA D'ARAGÓ
TEMPS DE CONQUESTA. Un jove ferrer a les ordres del rei en Jaume. El 5 de setembre de 1229 una flota de més de 150 vaixells dirigida per Jaume I salpa cap a les Mallorques amb l’objectiu de conquerir-les. El 31 de desembre cau finalment la capital. La ciutat és saquejada i la majoria dels habitants moren o es converteixen en esclaus. Fins ací, els fets oficials. Però… com van viure aquesta aventura bèl·lica els protagonistes?
CRÒNIQUES D'UN REI. Temps era temps, els herois construïen el món. La mar cantelluda d’ones, o les serres de cresta blava, incitaven pobles i herois a l’aventura. Era l’època irrepetible dels castells que creixien en la roca. Recreació de la llegenda dels primers valencians i del seu heroi, el mític rei Jaume I.

L'OCELL DE FOC és un aprenent de trobador que, rondant pels camins, descobreix la història del jove rei Jaume I i la lluita contra els càtars, l'ofici dels cavallers, la vida dels monestirs...

 HISTÒRIA D'UN ALMOGÀVER. La vila de Sant Martí de Tous (Anoia), va ser el lloc on va néixer en Ramon Guillem, possible fundador de la vila valenciana de Tous (la Ribera Alta) i un dels pocs almogàvers que va sobreviure quan acompanyava Roger de Flor en el moment que aquest va ser traït i mort en terres gregues. Un almogàver històric, doncs, però sense història pròpia que aquí l’autor ha volgut reconstruir, a partir de les gestes que va dur a terme la Companyia. Per a això conjuga passat i present prenent com a motiu una troballa actual de unes cartes d’aquell cavaller.


L'HERÈNCIA DELS CÀTARS. Qualsevol forat, qualsevol edifici enrunat, pot amagar històries de la història, aventures, tresors i misteris increïbles. Qualsevol avenc pot amagar una herència que ningú no ha trobat encara, l'herència dels càtars. 
L'ESCLAU DEL MERCADAL. L’Hug pertany a una família de comerciants que anhela ascendir socialment. Però ell no vol seguir l’ofici del pare, sinó servir el rei Pere III. En la Girona del segle XIV, aquest jove cristià, un altre de religió jueva –en Jucef– i en Suliman, un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. I això els portarà molts problemes. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la llibertat.
L'Europa medieval

         
FINIS MUNDI. Michel, joven monje cluniacense, está convencido de que las revelaciones del ermitaño Bernardo de Turingia anuncian el fin del mundo. Junto a Mattius, juglar errante, se embarcará en una aventura no exenta de peligros. ¿Lograrán impedir ese terrible destino? Una apasionante historia en un mundo tenebroso y apocalíptico.


 LA CATEDRAL. Telmo Yáñez, joven artesano, parte hacia Gran Bretaña para participar en la construcción de una catedral, pero esta extraña y colosal edificación alberga misterios terribles. Una novela de misterio que se adentra en el mundo de los artesanos, los templarios y las Cruzadas.CRUZADA EN JEANS. 1212, millares de niños cristianos se encaminan a Tierra Santa, siguiendo el llamamiento de un muchacho visionario, para expulsar de Jerusalén a los sarracenos. Por un accidente imprevisto en una máquina del tiempo, Rudolf Hefting, un muchacho del siglo XX, cruza el túnel del tiempo y se une a la cruzada infantil. contempla el mundo medieval y las virtudes y defectos del espíritu caballeresco.
 

Les presoneres de Tabriz
LES PRESONERES DE TABRIZ. Aquesta és l’aventura d’un jove mercader i d’un noi barceloní, en Xeixa, polissó a bord de la "Cabreta", una galera catalana que recorre el Mediterrani transportant mercaderies. Aquesta vegada, però, la "Cabreta" es veurà incorporada a l’exèrcit dels almogàvers de Roger de Flor. Aniran a Sicília i després a Constantinoble i intentaran alliberar les presoneres de Tabriz del poder dels turcs.

NOVEL·LES Hª MODERNA:

Descobriment d'Amèrica

Portada de Colón, tras la ruta de poniente
 COLÓN, TRAS LA RUTA DE PONIENTE. Andrés Haraldsen Perestrello acompaña a Colón como secretario. En su compañía seremos testigos de grandes acontecimientos históricos: la conquista de Granada y el descubrimiento de América.


LA MUNTANYA D'ARGENT. Narra en clau d’humor l’aventura vital d’un valencià del segle XVI que fa les Amèriques i participa, al costat de Pizarro, en les lluites que els conquistadors espanyols van dur a terme al Perú.
Portada de Las lágrimas del SolLAS LÁGRIMAS DEL SOL. Miguel Villacé, hijo de un conquistador español y de una india mexicana, inicia un viaje por los Andes acompañando a su padrino, sin imaginar las penurias y responsabilidades que habrá de asumir.

Portada de La tierra del tiempo perdido
LA TIERRA DEL TIEMPO PERDIDO. Siglo XVI. Miguel Villacé, un joven mestizo, participa en una de las aventuras más apasionantes de toda la historia de la humanidad: el viaje y la conquista del continente americano.Portada de El oro de los sueños
EL ORO DE LOS SUEÑOS. En la América del siglo XVI, un joven mestizo de tan sólo quince años participa en la búsqueda de un quimérico reino del que se cuentan fabulosas y misteriosas historias de oro y mucha riqueza.

El segle XVI
EL JUSTÍCIA. El Sant Ofici reclama la col·laboració de Pere Blasco, justícia de la vila d’Ontinyent. La decisió d’ajudar-los li planteja molts dubtes morals, però oposar-se als inquisidors, a les acaballes del segle XVI, és una de les accions més temeràries que es poden dur a terme. Jaume, un filòleg dels nostres dies apareix de sorpresa en aquest escenari i aconseguirà allotjar-se en la casa del justícia. La seua mirada incrèdula ens descobreix com es desenvolupa aquest episodi, alhora que ens mostra com era la vida quotidiana en un moment en què les institucions genuïnament valencianes i la llengua i la cultura pròpies estaven en decadència.LA SOMBRA DEL EMPERADOR. Esta interesante novela juvenil recrea el viaje del emperador Carlos V hasta Yuste y los últimos días de su vida, donde aparece como un anciano honorable y sencillo. En sus páginas aparecen los personajes más importantes que acompañaron al Emperador en su retiro de Yuste y se pasa revista a los acontecimientos más importantes de la época, todo ello visto al través de los ojos de un joven pícaro, el portugués João, un chaval de origen portugués al que Carlos V otorga el título de 'maestro pescador', y que logra granjearse su amistad, todo ello relatado en un lenguaje claro y ameno.

Els moriscos valencians

ALLAH AKBAR. Epopeia d’Ahmed Al-Farrasí, un morisc valencià del s. XVI, cabdill de la tropa de mercenaris que conqueriren la ciutat de Timbuctú, a l’Àfrica central. El protagonista d’aquesta història ens conta, en primera persona, la seua aventura en una lluita contra els fusellers del Marroc, molts dels quals també eren d’origen valencià. Durant la batalla, la seua memòria alterna els fets bèl·lics amb les evocacions de la seua vida en terres valencianes. El seu relat deixa constància de la cultura, els costums i la llengua del seu poble, com també de la lluita per sobreviure a la dura repressió inquisitorial del segle XVI.
LA LLEGENDA DEL CORSARI. Som a les acaballes del segle XVI. Salema, una jove morisca valenciana, troba un home mort enmig del camí, quan tornava a casa. Dos encaputxats intenten capturar-la, però s’escapa i s’emporta un document que canviarà la seua vida: les memòries d’Alí Mussa, un proscrit que torna per reclamar justícia. És el començament d’una aventura que combina la intriga d’un assassinat misteriós, el perill de la Inquisició, la persecució de bandolers i l’amenaça dels corsaris de Barbaria.  Alhora, ens recorda un episodi oblidat de la nostra història, la convivència entre cristians i musulmans a terres valencianes que es va rompre amb el decret d’expulsió dels moriscos, el 1609.

HISTÒRIES D'UN ALAMÍ. Es relaten aspectes professionals, costums i tradicions dels moriscos valencians del segle XVI. Cosa que ens permet fer-nos una idea del context en què va discórrer la vida d’aquestes persones, que aleshores constituïen un grup social diferenciat i es resistien a integrar-se en la cultura, creences i pràctiques cristianes d’aleshores.
EL CAVALL VERD. Joaquín Borrell, ed. Bullent. L'any 1609 Martí Vallalta, soldat llicenciat de les Índies, torna a la seua Marina natal. Aviat té l'ocasió de socórrer Ezme, una jove morisca de la vall de Laguar acusada de bruixeria. Mentre creix el seu amor, comencen els preparatius d'un projecte secret, que l'arribada dels exèrcits d'Itàlia posarà en marxa: l'expulsió dels moriscos del Regne de València. 15.000 homes, dones i xiquets, decidits a resistir-la, s'apleguen a Laguar a les ordres del rei Mellini, moliner de Guadalest. Segons una vella profecia, allí un cavall verd, que els rebels identifiquen amb la muntanya de Pop, salvarà el seu poble dels enemics.
EL GUARDIÀ DE L'ANELL. Una colla d’amics viu una aventura trepidant a la Valldigna, relacionada amb la mesquita de Xara i l’enigmàtic cofret de Muhammad. Ferran i Anna, els protagonistes, es veuran involucrats en l’enigma del guardià de l’anell, un llegat de l’antiga civilització dels àrabs valencians.
FÀTIMA DE BERFULL. Narra la història d’un amor impossible situat a Berfull a començament del s. XVII entre la morisca Fàtima amb el senyor cristià del lloc, Vicent Dassió i Boïl, enmig del convuls episodi de l’expulsió dels moriscos valencians al Magrib.
El segle XVII

EL SILENCI DEL MARINER. Enric Descamps, un jove estudiant de Sardenya, coneix un mariner mut que, amb l’escriptura, li narrarà una vida de captivitat dins les galeres pirates algerianes.  Mitjançant el relat del vell mariner, descobrirem com era la vida a la Mediterrània al final del segle XVII: la dura existència dels esclaus remers, la famosa i temuda orde dels Cavallers de Malta, els bandolers que atemorien els mercaders... Però també serem testimonis de les dues històries d’amor del mariner: la que l’uneix amb un nen i la que el protagonista estableix amb una dona excepcional.

Portada de Jinetes en caballos de palo
JINETES EN CABALLOS DE PALO. La guerra de los Treinta años asola a Europa. Durante cuatro años los contendientes no acuerdan la paz. Unos niños consiguen, en 1648, que se firme la paz de Westfalia (la Paz de los niños)
L'ULL DE LA BOIRA. La visita que fan uns joves a un mas abandonat els marcarà per a tota la vida. Allà, la presència del passat és tan forta que es senten transportats, entre fantasmes, a la vida quotidiana del segle XVII. Sense voler-ho, es veuen exposats a patir la guerra, la pesta o la fam. L’ull de la boira és una història rural i quotidiana, d’amors i d’odis, de misèries i de resignacions contingudes, que arrossega els personatges a un final tràgic i esfereïdor.


L'ELEGIT. Jordi és un jove de dotze anys que es trasllada amb la família a un poble muntanyenc de València perquè els pares volien fugir dels perills de la ciutat. Compren un casalot i s’hi muden a viure. Mentre son pare arreglava el jardí tropessa amb un objecte que despertarà la curiositat del jove. Jordi haurà de resoldre un misteri que la vila havia pràcticament soterrat en l’oblit col·lectiu. Uns tres-cents anys arrere, la Inquisició havia executat set donzelles acusades del delicte de bruixeria. El protagonista és elegit per descobrir la veritat del que succeí i restablir el bon nom i l’honor de les joves.
Jordi és un jovenet que un bon dia es troba un objecte diabòlic. Des d’eixe moment, haurà de resoldre el misteri d’una gran injustícia feta per la inquisició tres-cents anys arrere, que en el poble ja s’havia oblidat.
EL SERVIDOR DE L'ALQUIMISTA. Narra la història de don Roque García de la Torre, alquimista, que envia un memorial a la cort comprometent-se a curar el rei Carles II l’Encisat de les seues malalties. Una vegada a Madrid acompanyat pel seu servidor Arnau, disposarà d’una casa per tal que desenvolupe, de manera secreta, la seua tasca. Però…
La Guerra de Successió

VENT D'ALMANSA. El 1700, mentre les campanes ploren la mort del rei Carles, Marc Peris se’n va a València, on el mestre impressor Onofre Cabrera li obri les portes d’un món nou. Mentre va fent-se un home, Marc descobreix l’amor, cultiva l’amistat, té notícies d’un heroi popular que podria ser el seu pare i sent parlar per primera vegada d’una guerra encara llunyana entre dos bàndols, els austriacistes i els borbònics, per la successió al tron.QUAN BUFA EL PONENT. Es tracta d’una recreació de la Guerra de Successió, enmig de les dificultats de la qual naix l’amor entre els joves protagonistes, Francesc i Maria, seguidors del general austracista Joan Baptista Basset.
VESPRES DE FOC. Es relaten els dramàtics fets ocorreguts durant la guerra de Successió, narrats des del punt de vista dels mateixos personatges amb agilitat i emoció.EL TRESOR DELS MAULETS. Diu la llegenda que a l’Ocaive, entre les seues escarpades penyes, hi ha un tresor amagat. Alguns pensen que el deixaren allí els moriscos expulsats pensant en tornar un dia a casa i poder recuperar-lo. “La famosa llegenda del tresor de l’Ocaive, en part, és certa... en realitat és tracta del tresor dels maulets”. Aquesta confessió, feta per un alcalde aficionat a la història al rector en unes circumstàncies difícils ens introduiran en una història apassionant, un còctel format per una petita part de llegenda, un pessiguet de memòries, una Memòria, una part important d’Història, una història d’amor i el tresor.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada